За първи път в историята израелска делегация направи официално посещение в

...
За първи път в историята израелска делегация направи официално посещение в
Коментари Харесай

Прецедент в историята. Важен дипломатически ход на Израел

За първи път в историята израелска делегация направи публично посещаване в Саудитска Арабия, удостовери през днешния ден израелски представител след медийни изявления по тематиката, съобщи ДПА.

Първата по рода си аудиенция бе осъществена поради съвещание в Саудитска Арабия на Комитета за международното завещание на ЮНЕСКО. 
-->
Израелски дипломати, представители на израелското министерство на образованието и на израелската работа за антично завещание дойдоха в Рияд, удостовери източникът на ДПА.

Телевизия i24news заяви, че на съвещанието Израел възнамерява да лобира против включването на Йерихон като палестински обект в листата на ЮНЕСКО за обекти на международното културно завещание.

Участието на Израел е в качеството на наблюдаващ в работата на ЮНЕСКО, макар че през 2019 година напусна организацията, като съобщи, че тя е предубедена във връзка с еврейската страна.

Визитата се осъществява в миг, в който се приказва доста за допустимо доближаване сред Израел и Саудитска Арабия, отбелязва ДПА.

Съединени американски щати поддържат Израел и са основен съдружник на Саудитска Арабия, само че Рияд няма дипломатически връзки с Израел, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР